maandag 24 juni 2013

Wondje

Rond 10.00u meldde Thom zich trouw in het AZM. Hij zou vandaag een nieuwe chemo krijgen en dan is het toch een beetje spannend hoe Thom hierop zal reageren. Al snel bleek dat de aandacht vandaag naar heel iets anders uit zou gaan. Een klein wondje op zijn lichaam zorgde ervoor dat in een rap tempo de kinderarts, de oncoloog en een chirurg opgetrommeld werden. Voorlopige conclusie is dat er sprake is van 'erosie van de huid als gevolg van de chemotherapie'. Geen reden voor paniek gelukkig, maar het wordt de komende dagen goed in de gaten gehouden.

Het is al eens ter sprake gekomen dat er weinig (lees: niks) te klagen valt over het medisch personeel en vandaag werd dat beeld weer eens bevestigd. Zodra het wondje ter sprake kwam reageerde iedereen meteen heel alert en vakkundig. Heel fijn om te weten dat hij daar in zo'n goede handen is!

Thom onderging het allemaal vrij gelaten en was blij toen hij aan het begin van de middag weer lekker naar huis mocht.

Sinds een paar dagen is hij gestopt met Prednison, maar daarvoor in de plaats zijn 2 nieuwe medicijnen gekomen. Om een indruk te krijgen wat Thom allemaal per dag moet slikken staat hieronder zijn 'medicijnenkistje' wat overal met hem mee gaat.


Morgen weer naar het ziekenhuis.


2 opmerkingen:

  1. ai.... geen reden voor paniek. gelukkig, maar heel tof klinkt het toch niet. Hopelijk wordt het niet veel erger. ps. zeezout ;-)

    ik denk weer aan jullie xxxxx Jeanny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjee je houd ze op tred de dames van verpleegkunde azm. Goed werk Thom, zo blijven ze scherp.

    BeantwoordenVerwijderen