donderdag 27 juni 2013

Neutropeen

Met het laatste ritje naar het ziekenhuis van deze week voor de boeg werd Thom vandaag vrolijk wakker. Nadat hij de ochtendmedicijnen genomen had ging het richting Maastricht. Voordat een chemokuur begint wordt er altijd bloed afgenomen. Over het algemeen zijn de verschillende bloedwaardes goed of stabiel, maar vandaag schoot 1 waarde onder de toegestane grens: de zogenaamde neutro's waren onder de 0,5 (0,4 om precies te zijn) en dat betekent dat Thom nu officieel 'neutropeen' is. Zijn afweer is nu zo laag dat hij heel erg vatbaar is voor infecties en aanverwante artikelen. Het past helemaal in het plaatje van zijn behandeling, dus er is geen sprake van paniek.

Het vervelende van deze situatie is dat hij o.a. nauwelijks bezoek mag ontvangen, niet kan gaan zwemmen of naar de bioscoop, alleen 'dag-vers' mag eten en drinken, enzovoorts, enzovoorts (zoals hijzelf altijd heel mooi kan zeggen). Om de kans op het inademen van bacteriĆ«n te beperken moet hij zo nu en dan een mondkapje op. Dit was vanmiddag het geval toen de fysio langs kwam (het gaat overigens steeds een beetje beter met zijn rug). 


Nu heeft Thom een paar dagen vrij. Maandag moet hij weer terug voor de volgende reeks van 4 dagen. En als alles goed gaat zit hij vanaf maandag een weekje op de camping.

Groetjes van Thom!

PS. Nog een grens die gepasseerd is: meer dan 20.000 views op zijn blog ;)

1 opmerking:

  1. Tjeeee ze gebruiken wel allemaal moeilijke namen zeg, maar azm heeft ook voordelen, wat een ontzettend vet mondkapje zeg! Ik ben helemaal disneyfan (net als wibi) en ik weet zeker dat als michael jackson nog zou leven ook hij mee jaloers zou zijn. Die is mss geen disney fan maar was wel weer dol op mondkapjes....tja zo hebben we allemaal onze vreemde kanten. Ik ga nu weer mijn donald duck verder lezen Thom. Xx

    BeantwoordenVerwijderen