maandag 12 augustus 2013

Eerste schooldag!

Zo'n eerste schooldag is voor veel kinderen een beetje spannend en balen dat de vakantie voorbij is. De afgelopen jaren was dat voor Thom ook zo, maar dit jaar verheugde hij zich op deze dag. Hij wilde graag zijn vriendjes en vriendinnetjes weer eens zien. Om naar school te mogen moest hij eerst bloed laten prikken om daarna, in overleg met het AZM, te kijken of het verantwoord was om hem te laten gaan.

Na een telefoontje met de oncologisch verpleegkundige sprong Thom een klein gaatje in de lucht: hij mocht gaan! Hoed op, mondkapje voor en naar plankgas school. Nadat hij zijn klas had begroet mocht hij een plekje uitzoeken en kon de les verder gaan. Na bijna anderhalf uur kwam hij moe maar heel voldaan uit zijn klas. Hij vond het super om er weer te zijn.


Morgenvroeg moet hij weer in het ziekenhuis zijn voor puncties, maar hij hoopt dat hij morgenmiddag weer even naar school kan gaan :)

Aan het eind van de middag heeft hij zich nog in het zweet gewerkt met de fysio en dat ging alweer een stukje beter dan vorige week.

3 opmerkingen:

  1. Goed je weer dáár te zien waar je thuis hoort, midden tussen je vrienden en vriendinnen.

    Hopelijk kun je nog wat vaker naar school.

    Groetjes,

    Fam. Dellwing

    BeantwoordenVerwijderen
  2. JEEEJJJJJJJJJJJ en ik kan je zeggen dat niet alleen Thom blij was om zijn vriendjes te zijn! de vriendjes waren minstens zo blij om Thom weer in hun midden te hebben :)

    gr. Jeanny en Merlijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals het hoort te zijn... maar het zal niet altijd lukken helaas. Maar Thom je doet het hartstikke goed. Dikke duim!

    BeantwoordenVerwijderen