dinsdag 9 juli 2013

Pauze

Wat gisteren een vermoeden was, werd vandaag vrij snel duidelijk: de chemo wordt even stopgezet. Omdat allerlei waardes te laag zijn is het beter nu even een pas op de plaats te maken. De oncoloog nam vandaag uitgebreid de tijd om eea door te spreken. Het komt eigenlijk altijd wel voor dat een behandeling tijdelijk gestopt wordt om het lichaam de kans te geven weer wat aan te sterken. Daarom is er bij het medisch team geen aanleiding om nu in paniek te raken. Wel had de fout van gisteren niet mogen gebeuren, maar zoals gezegd het blijft mensenwerk. De betreffende verpleegster kwam vanmorgen ook meteen de kamer op om haar excuses aan te bieden. Thom maakt zich niet zo snel druk, dus zijn passende reactie was dan ook "ach, fouten kunnen gemaakt worden" :)

Vandaag dus geen chemo, maar wel een transfusie van trombocyten (bloedplaatjes). Het lijkt een beetje op appelmoes, maar dan anders. En het wordt met een ouderwetse kleerhanger aan het plafond gehangen. Om de bloedplaatjes namelijk niet kapot te drukken mogen deze niet met de gebruikelijke pomp door het infuus gestuwd worden, dus mag de zwaartekracht zijn werk doen. En dat ging vrij snel. Nog even nablijven om te kijken hoe Thom hierop reageerde en daarna mocht hij weer naar huis.


Vrijdag moet Thom weer terug naar het AZM om te kijken of de chemokuur weer gestart kan worden.

1 opmerking:

  1. Hoi liveve Thom, (mamma, pappa en lief mamma en lief pappa)

    Wat zal dat schrikken zijn geweest?
    Dacht je voor het weekend nog een mooi rapport te hebben en een super coole hoed te hebben gescoord en dan sta je weer even met beide benen op de grond.

    Een hele dikke franse knuffel van de Offies

    En Thom jij bent onze kanjer ;-)

    BeantwoordenVerwijderen