maandag 8 juli 2013

Back to reality

Na een paar heerlijke dagen op de camping met volop zon, een zwembad en vooral geen ziekenhuis was het vandaag tijd om de draad weer op te pakken. Blok 3 staat deze week op het programma en de eerste dag verliep in een rap tempo. Alles ging goed en Thom zat nog voor de lunch lekker thuis te chillen.

Net zoals de bekende vraag uit Asterix & Obelix of heel Galliƫ veroverd was bleek later vandaag dat ook op de vraag of echt alles goed is gegaan het antwoord 'nee'.

Thom's oncoloog belde om aan te geven dat blok 3 eigenlijk niet gestart had mogen worden. De bloedwaardes waren te laag om met de behandeling verder te gaan. Door een interne vergissing was de chemo al gestart voordat alle bloedwaardes bekeken waren. Niet goed, niet leuk en best wel even schrikken, maar het blijft mensenwerk en dan kan helaas niet altijd alles goed gaan. 

Morgen zal gekeken worden hoe nu verder gegaan moet worden met de behandeling. De kans bestaat dat deze tijdelijk gestopt worden zodat zijn lichaam weer wat kan herstellen. De oncoloog was gelukkig niet in paniek dus daar moeten we ons voor nu maar even aan vast houden. Morgen is weer een nieuwe dag en laten we ervan uit gaan dat het allemaal mee valt.

En Thom? Die heeft wel een beetje overgegeven vanmiddag, maar voor de rest is hij doorgegaan met chillen!


2 opmerkingen:

  1. Hoi Thom ( en mama en papa)

    Ook de meisjeswelpen (staf) volgt je webblog. En wij kunnen je zeggen dat ook wij jou een echte kanjer vinden!!!!!!! Heel veel succes en vooral beterschap!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, Dat zijn geen beste berichten wat je dan te horen krijgt. Maar het is goed te zien hoe jullie dit benaderen. Ik hoop dat de schrik (en de gevolgen) meevallen en dat ze vandaag meer duidelijkheid voor jullie zullen hebben gehad. Een dikke knuffel, wat licht en kracht voor jullie allemaal! en voor iedereen die dicht bij Thom staat!

    Jeanny

    BeantwoordenVerwijderen