woensdag 22 mei 2013

Na een behoorlijk goed nachtje slapen begon de dag voor Thom met een beetje pijn in de onderbenen (waarschijnlijk spierpijn, niks spannends). Daarnaast zou hij zijn eerste 'schooldag' hier hebben (waar hij heel veel zin in had...NOT!). Onder licht protest is hij toch maar naar school gegaan, maar hij werd al snel een beetje misselijk en voelde zich niet helemaal top. Even rusten op bed en hij is inmiddels alweer 'opgeknapt'. Morgen proberen we het gewoon opnieuw.

Thom heeft een 'Chemo-Kasper' gekregen die hem gaat helpen alle stomme soldaten in zijn lichaam aan te vallen!!! Vrijdag krijgt hij zijn volgende chemo.


En om een idee te krijgen wat er op een dag allemaal gebeurt...vandaag zijn bij hem langst geweest: de zaalarts, verschillende verpleegkundigen, de oncologisch verpleegkundige, het pedagogisch team, een echoscopist (hart is helemaal in orde!), de chirurg (morgen wordt de Port-a-cat geplaatst)...just another day at the office.

Tussen al deze specialisten door is Ian op bezoek gekomen om te testen of de iPad en de Playstation het nog doen ;)

Morgen zal in het teken staan van de operatie. Voor degene die nog niet weten wat er gaat gebeuren: de port-a-cat is een klein apparaatje dat onder de huid op de borst geplaatst gaat worden. Het is o.a. voor bloed te prikken en medicijnen toe te dienen. Hij kan dan van het infuus af en hoeft niet meer elke dag in zijn arm geprikt te worden (want daar word je ook niet vrolijk van). Dit apparaatje blijft de hele behandelingsperiode van 2 jaar zitten.

Groetjes van Thom

Oh ja...dweilen stond vandaag ook op het programma!


7 opmerkingen:

  1. HEY THOM!

    Jeanny weer hier.

    Niet gek dat je geen zin had in school. Als je ergens denkt er even van af te zijn is het wel in het ziekenhuis, toch? maar zelfs daar wisten ze je dus te vinden! potdomme potdomme.... :(

    Ik vind het gek dat ik hier niet lees dat je met Ian over de gang gegleden hebt:-) want het bord geeft duidelijk aan dat dat de bedoeling is als er gedweild geworden is. Volgende keer beter ;) Ipad en playstation zijn ook heel cool! :P

    Die chemokasper ziet er uit als een heuse bikkel. Samen met jou Thom kan dit niet anders dan een rechtvaardige strijd worden! GO FOR IT!

    PS. Stuur Kasper voor jou een paar dagen naar school joh! de juf/meester zal dat vast prima vinden! (ik wel in ieder geval...)


    Heel veel groetjes en we zullen ook morgen weer de hele dag een kaarsje aansteken voor je. Dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Thom,

    Pfffff, weer zoveel mensen aan je bed.....weer een boel kralen(?)
    Gelukkig heb je voor alle mensen buiten het ziekenhuis een blog: hoef je maar 1 keer het verhaal te vertellen.

    Heel veel succes morgen met het plaatsen van de port-a-cat. Het zal wel heel veel schelen als de dokters in dat ding kunnen prikken en niet meer in je lijf!

    En ook succes met je (bonus)ouders, die zullen ook wel een beetje zenuwachtig zijn.
    We denken aan jullie allemaal

    We zijn wel erg nieuwsgierig hoe school in het ziekenhuis is. (A: gaat er dan ook een bel? zijn er ook verkeersregelaars, en een gymzaal?)

    Aoife, Ciaran, Monique en Kir

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Thom,

    School in het ziekenhuis... Ik snap wel dat je daar geen zin in hebt!! Ik vind je Blog is erg mooi en er staan al mooie stukjes op. Heel veel succes morgen met het plaatsen van de port-a-cat.

    Zet hem op Kanjer !!

    Groetjes de Vootz-jes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Thom,

    Wil je alstublieft nooooit meer zo een heeerlijke hamburger eten waarIan bij is. Ik heb de hele weg, en dat is lang in de file van Maastricht naar Brunssum, de hele tijd gehoord "mam wat eten we? Ook zo een lekkere hamburger als Thom? Nee niet alweer aardappelen..."
    Nou lekker slapen als je dat kunt door het gesnurk van je vader ;-)
    Succes morgen !

    Groetjes en een dikke knuffel van de Huis in 't Veldjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha die Thom,

    Ik las het beicht bij je pa op facebook en ik dacht laat ik eens even komen buurten.
    Ken jou papa al een hele lange tijd, en ik dacht bij deze foto van Kasper ga ik wat neerzetten.
    Hij speelde vroeger in een bandje (de Racoons) en als je naar zijn bijnaam van toen vraagt snap je meteen waarom ik het bij dit plaatje neergezet heb ;-)
    Ook al ken ik je niet, ik wil je toch heel veel succes wensen. Laat je maar lekker verwennen in het ziekenhuis door iedereen, want dat verdien je zeker nu. Laat ze maar hollen!!!

    Heel veel liefs, Silvi

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo,

    Sorry dat ik hier zomaar inbreek op deze blog met een heel offtopic vraag. Maar ik ben 3 jaar geleden naar Oostenrijk verhuisd en nu is hier dus een naaiclubje dat voor kinderen met kanker infuustassen, mutsen en moedmakerknuffels naait. Nu had een zuster van het ziekenhuis de chemo kasper voorbij zien komen en nu vroeg ze of wij die ook konden maken.
    Weten jullie toevallig waar deze knuffels vandaan komen. Ik kan wel overal het boekje vinden maar niet de knuffel.

    Alvast bedankt.
    Groeten Corine

    BeantwoordenVerwijderen