donderdag 23 mei 2013

Goed nieuws of slecht nieuws...?!

Thom zou vandaag rond 15.45u geopereerd worden. Dit betekende dat hij na zijn ontbijt niks meer mocht eten en vanaf 12.00u ook niks meer drinken. Voor degene die ooit Prednison hebben gehad weten dat dit een ware kwelling is (het stimuleert de eetlust enorm en Thom krijgt dit in hele grote hoeveelheden).

Rond half 3 kreeg hij te horen dat de operatie vertraagd was tot ongeveer 17u. Geen leuk bericht, maar goed een uurtje meer of minder is nog te doen.

Een half uur later kreeg hij het bericht dat het zo druk op de O.K. was dat de operatie pas later op de avond (rond 20.00u) plaats zou kunnen vinden. De chirurg heeft toen besloten om de operatie naar morgenvroeg 9.00u te verplaatsen, omdat hij geen enkel risico wilde nemen om met een enigszins vermoeid hoofd een kind te opereren. Ik zeg die man is goed bezig!!!

Een beetje balen dat de operatie niet doorgaat, maar Thom vind het helemaal prima want nu kan hij eindelijk weer eten!!! Boterhammen, peperkoek, chocomel en chips zijn in een mum van tijd naar binnengewerkt. Hij heeft wel even gevloekt (!), omdat zolang zonder eten echt niet leuk is.
De zaalarts die het goede/slechte nieuws kwam brengen is meteen gepromoveerd naar de 'Treasure Island'-lijst (= tegenhanger van de zwarte lijst, waar al menig verpleegster op staat :)

Morgen wordt nu wel een extra zware dag, want hij krijgt ook weer chemo...maar dat zijn zorgen voor morgen.

11 opmerkingen:

  1. Whaa wat kun jij eten zeg...wat wil je ook als je bijna een hele dag niks gegeten hebt! Tjonge jonge....wel allemaal lekker wat jij eet, krijg ik zelf honger van jum jum jum...

    Over een uurtje ofzo kun je ook weer gaan avondeten...is dat ook zo lekker???
    In ieder geval laat het je smaken allemaal!

    Voor morgen veel toi toi toi wat dat is wel even heftig!!!
    Maar jij super Kanjer...je bent een echte bikkel!!

    Dikke knuffel
    Chantal
    En de rest natuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...... Vriendelijke groeten, Jeanny Debets PUNT!! .

    Zo heb net een boze brief gestuurd naar de directeur van het hoofdbureau van het hoofd der ziekenhuizen enz enz... want halloooo GEEN ETEN! zoooo lang?! ik snap het wel, druk op de OK en bladibla... maar dan verwacht je toch op zijn minst een 6 gangen menu met obers en zilveren dienbladen als je dan eindelijk wat krijgt? Zeker met Prednison! dat is geen dolletje...

    MAAR!! het allerbelangrijkste, ik wens voor jullie morgen een dag waarin THOM extra veel kracht heeft om deze dingen goed te doorstaan.. een kleine tip, eet even een appeltje :-) wat vitamientjes.

    heel veel toi toi toi... en een dikke zoen!

    Jeanny (en de rest)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. fam Martens-Zovi23 mei 2013 om 17:39

    dan duimen we morgen extra hard!

    xxxPim , Petra, Robin en Timo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Thom,

    We hebben je blog al een paar keer bekeken, want we willen natuurlijk wel precies weten welke avonturen jij allemaal beleefd! De ketting, de TWEE frikandellen en de ziekenhuisschool maakten op Robbe en Roos wel de meeste indruk. Morgen wordt voor jou weer een druk dagje. Dat de operatie tijdens de ziekenhuisschooltijd is gepland, heb je goed geregeld met die doktor!! Veel groetjes.
    Robbe, Roos, Ruud, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Thom,

    Tjonge, jij kunt eten zeg maar ik zag dat er geen frikandellen op het lijstje staan ? (die schijnen daar in het ziekenhuis erg lekker te zijn !!)
    Morgen een drukke dag maar gelukkig ben je een grote kanjer dus dat gaat allemaal lukken !!
    Zet hem op. Wij komen snel weer langs. (Effe checken of die wii het nog doet...)

    Groetjes

    de Vootz-jes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. lieve Thom,
    ik hoop dat je snel beter wordt. Ik kan niet bij je komen, sorry thom, want ik ben verkouden..dag thom tot snel....(smiley)

    (Hartje) Aoife


    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Thom. We wensen je morgen heel veel succes met je operatie. Lieve groetjes van ons drietjes, John Marjo en Fawn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Thom, dat zal gesmaakt hebben. Laat je maar lekker verwennen.
    En voor morgen heel veel succes, je bent een echte bikkel!
    We zullen een kaarsje voor jullie branden.

    Heel veel groetjes,
    Chris, Ellen, Jasmine en Mirko.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi lieve Thom,
    ook wij willen je voor morgen veel sterkte wensen en zoals al zo veel hebben gezegd. Jij bent een kanjer en kanjers kunnen dat aan. En na de operatie staat dat 6 gangen menu vast klaar of nog zo'n heerlijke fricandel.

    Lieverd een hele dikke knuffel van de Offies

    BeantwoordenVerwijderen
  10. familie van Ree25 mei 2013 om 00:19

    Hallo Thom,

    even een laat berichtje voor jou vanaf de langeberg. Ik was jouw peuterjuf en Lou is jouw mama's grote neef, we willen met jou even laten weten dat we gehoord hebben dat je heel erg ziek bent en daar heel erg van zijn geschrokken want al zien we je bijna nooit en zal je ons niet eens meer herinneren, wij jou wel hoor... want zoals we al horen ben je niks verandert, nog altijd een grote stoere kerel die voor zichzelf op komt daar in het ziekenhuis. Goedzo Kerel want die boterhammen zijn wel zo belangrijk zeg! Ha ha.... Laat ze maar een poepie ruiken Thom.
    Nou Thom, het is goed om te lezen dat je zo'n harde vechter bent en ervoor gaat. We blijven je volgen op je Blog BOB en je krijgt de groetjes van Randy en Joyce, dat zijn je grote achter achter neef en nicht. hahaha moet je je hersenen nu ook nog laten kraken ook nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. lieve Thom
    hopelijk gaat het goed met je en mag je na de chemo naar huis
    we denken aan je lieve groetjes groep 5/6

    BeantwoordenVerwijderen