vrijdag 24 mei 2013

De grote dag!

Na de kleine teleurstelling van gisteren zou Thom vandaag eindelijk zijn portacath (geen idee hoe je het eigenlijk schrijft) krijgen. Na weer een periode van niet mogen eten werd Thom rond 8.45u gehaald door zuster Marije (een echt toppertje overigens) om naar de operatiekamer te gaan. Daar aangekomen kwam de 'slaapdokter' vertellen dat ze de portacath aan het zoeken waren...uhm, zeg dat nog eens?! Na een minuut of 10 was het apparaatje boven water, maar toen waren ze inmiddels al gestart met een ander patiĆ«ntje  NONDEJUU...weer wachten!
Om 10.45u was er eindelijk witte rook en werd hij naar de O.K. gereden. Tegen 12.15u kwam het bericht dat de operatie afgelopen was en dat hij op de 'uitslaapkamer' lag. En omdat geen enkele grote gebeurtenis zonder zijn trouwe vriend gebeurt, lag 'schaapje' dicht bij hem :)


De chirurg vertelde dat alles goed gegaan is en dat Thom zich heel goed gedragen heeft (what else?!). Terug op de kamer begon vrij snel deel 2 van het dagprogramma: zijn chemokuur :(

Omdat de portacath meteen gebruikt kan worden heeft Thom hier helemaal geen last van gehad! Het knaloranje infuus op de foto is de chemo-off-the-day.

Al met al een erg zware dag voor Thom en hij heeft gevraagd om een groene kraal voor zijn Kanjer Ketting (staat voor een 'verschrikkelijke rot dag').
Positief is wel dat hij bijna geen last heeft van allerlei bijwerkingen. En de dag kreeg zelfs een vrolijk tintje toen de postbode uit Schin op Geul een pakketje uit Amsterdam kwam brengen. Omdat Ajax het niet leuk vind dat hun supporter Thom zo ziek is hebben ze hem wat spulletjes opgestuurd, waaronder een door de hele selectie getekende cap!!! Zelfs papa werd er stil van...


Deze indrukwekkende dag krijgt morgen waarschijnlijk een heel mooi vervolg. Omdat Thom zo keihard geknokt heeft deze week tegen zijn rot ziekte mag hij morgen (waarschijnlijk) voor een paar dagen naar huis! BOB goes Brunssum! :)
Heel hard duimen dus allemaal!

Groetjes van Thom!

6 opmerkingen:

  1. WAAAAAAUW!!
    Dat zou wel heeel gaaf zijn!

    We hopen het heel erg voor jullie!
    ( en dan is het voor iedereen de kunst om jullie met rust te laten genieten van elkaar......)

    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WAAAUWWWW TRanen in mijn ogen! Zo fijn om te lezen.. bel me maar even niet, kan niet praten heb twee duimen in mijn mond!!

    PS wat gaaf van Ajax! en dat zelfs papa een keer stil zou worden door Ajax, tja dat zegt genoeg!

    groetjes Jeanny en Hopelijk tot snel in Broenssum!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier duimen acht duimen! Al vergde dat wel enige uitleg voor de vier kleinste duimpjes. Hopelijk een heel fijn weekend thuis!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zou super gaaf zijn!!! We duimen heel hard voor jou en papa en mama dat je een paar daagjes naar Brunssum kan komen.

    gr xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En mocht Thom naar huis? Eindelijk weer even in je eigen bedje?
    Thom, bikkel dat je bent! Je gaat die vervelende soldaatjes allemaal verslaan!
    Vanmiddag naar de welpjes die jou zeker zullen missen! Hopelijk zien we je snel weer terug!

    Groetjes,

    Jeroen (Mang)
    Welpenstaf Scouting de Landgraaf

    BeantwoordenVerwijderen
  6. weer hard geknokt thom ! dappere kerel en echt te gek dat petje zullen er veel jaloers op zijn :-)
    zeker weten dat je naar huis mag ......:-)
    dikke kus van de stadhouderstraat :-*

    BeantwoordenVerwijderen