dinsdag 19 november 2013

Voedsel...maar dan anders

Doordat Thom vannacht slecht geslapen heeft door pijn aan zijn buik en een steeds groter wordend hongergevoel begon hij de dag slecht. Hij werd er zelfs een beetje verdrietig van. Het niet mogen eten frustreert hem erg, dus vandaag was het hopen dat hij eindelijk weer eens wat zou mogen eten. Zijn bloedbeeld is wel in orde en de ontstekingswaarde is nog steeds aan het dalen, dus dat gaat de goede kant op.

Om een lange dag van wachten op de uitkomsten van de overleggen tussen kinderarts, oncoloog, radioloog en verpleegsters kort samen te vatten: vanavond krijgt Thom 'voeding' via het infuus! Zijn lichaam moet weer wat gaat aansterken, want op dit moment raken zijn reserves steeds verder op. Nog geen idee hoe dit 'eten' eruit ziet, maar het is een positief teken dat hiermee gestart gaat worden. Als alles goed verloopt kan morgen misschien overgestapt worden op vloeibare voeding (al dan niet via een sonde).

Omdat zijn dag niet al te best was begonnen was het des te leuker dat de postbode vandaag langs gekomen is met een dikke enveloppe met allemaal zelfgemaakte kaarten van zijn klasgenootjes! Thom heeft ze één voor één aandachtig doorgelezen met een brede glimlach op zijn gezicht..."dit doet me goed" :)


Wat een top klas!


Verder heeft Thom vandaag voor het eerst in 5 dagen op zijn iPad gespeeld...voor degene die Thom een beetje kennen weten wat voor een belangrijke graadmeter dit is ;)

1 opmerking: