woensdag 20 november 2013

Pieken en dalen

Na weer een onregelmatige nachtrust werd het vandaag een dag van wachten en een dag met pieken en dalen.

Sinds gisterenavond krijgt Thom voedingsstoffen via het infuus binnen om aan te sterken. Links in het wit zijn de vetten en rechts in het geel zijn aardappelen-groenten-vlees.


De kinderarts en oncoloog wilden vandaag overleggen met de maag-darm-lever specialist, maar die was lastig te pakken te krijgen, dus dat duurde tot laat in de middag.

Van al dat wachten en een enorme zin in eten kreeg Thom op een gegeven moment helemaal de hik. Thom heeft flink gehuild en 'gescholden' en dat was alles behalve leuk om mee te maken. Gelukkig ging het daarna snel weer wat beter met hem.

's Middags zijn z'n vrienden Ian en Daan nog komen buurten en ondanks dat Thom niet veel energie had vond hij het erg leuk dat ze geweest waren.

Eindelijk belde de specialist terug en is besloten dat Thom een mini-klysma krijgt en dat gestart kan worden met de sonde voeding. Details zijn overbodig, maar de klysma heeft gewerkt! De sonde voeding mag Thom eerst proberen om gewoon te drinken en mocht hij dat niet af krijgen (smaakt niet heel erg lekker) dan zou morgen een sonde aangelegd worden. Tot ieders verbazing vindt Thom het prima te drinken...'smaakt naar melk met rijstsmaak':D


Al met al een bewogen dag...

4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb echt zoveel bewondering voor jullie allemaal. Thom, Pattrick, Kim, Joyce en Tom. We lezen de updates hier op het blog, via de app, of horen het persoonlijk. De berichten komen van dag tot dag. Al met al zijn we op de hoogte over de feiten de ups en de downs. De overzichtjes zijn steeds weergegeven per dag. Maar dat alles slechts een fractie is van de impact die het heeft op jullie, een beknopte samenvatting van de invloed op jullie leven en dat het niet een dag ups is of een dag downs maar dat heel jullie bestaan momenteel zo in elkaar zit dat kan niet anders dan heel veel bewondering en respect afdwingen voor de manier waar jullie dit allemaal samen dragen. Thom, die zijn ziek zijn ondergaat, jullie die hem met liefde omringen, álles wat er gebeurt. Een diepe buiging en heel veel kracht voor jullie allemaal. <3 dat maar snel de zon voor jullie mag schijnen. xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Marvida, ik ken je wel verder niet maar ik sluit me helemaal aan bij je opmerkingen!
    Ik bewonder jullie ook allemaal!
    Thom wat een kracht laat je zien! Natuurlijk is het logisch dat je het gisteren ook niet meer zag zitten, zou je niet? Lieve Thom ik hoop dat het vandaag weer wat beter gaat! juf Angèle

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tjonge jonge, mag je al niks eten komt ook nog zo'n verrekte hik je irriteren. Begrijpelijk dat je het er dan even uitgooit en even flink schelden lucht meestal wel op.

    Laat je niet op de kop zitten door deze tegenslag Thom. Je hebt al meerdere battles gewonnen en ook dit keer ga je winnen!

    Groetjes van de familie Dellwing

    BeantwoordenVerwijderen