vrijdag 16 mei 2014

1 jaar

Beste leukemie,

Vandaag precies een jaar geleden kwam je ons verrassen…na een paar weken waarin Thom wat pijntjes in zijn lijf had en soms het ’s nachts niet kon slapen kregen we op een onschuldige donderdag rond half 10 te horen dat jij je tenten hebt opgeslagen in zijn lichaam. Zelden is een bericht als jouw komst zo ingeslagen als een bom…en vanaf dat moment ging alles heel snel. Nog voordat we met de ogen konden knipperen stonden ze Thom op te wachten in het AZM.

Binnen de kortste keren stonden allerlei verschillende artsen aan het bed. De eerste week is Thom bijna lek geprikt om maar bloed te geven voor alle onderzoeken. Na een aantal maanden is in kaart gebracht wat er nu precies op jouw naamplaatje hoort te staan: Acute Lymfatische Leukemie met als ondertitel ‘B-variant, Medium Risk’. Voor jou geen onbekende is de oncoloog die aan Thom’s zijde staat: Dr. Bernd Granzen. Met hem heb je al vaker de degens gekruist en als ik me niet vergis heeft hij een aardige track-record tegen jou. Ik wil je niet uitdagen, maar misschien is het beter als je je kamp definitief afbreekt en met pensioen gaat. De ijzersterke vastberadenheid van Bernd en de rest van de medische staf valt in het niet bij de wilskracht van Thom om jou een kopje kleiner te maken…!

We zijn inmiddels ontelbaar veel chemokuren verder om je in alle uithoeken van Thom’s lichaam uit te roeien. Je dacht dat je lekker je gang kon gaan, maar deze Bikkel Oet Brunssum laat zich door jou niet klein krijgen. Met elke vezel in zijn lichaam treedt hij je tegemoet en je zult er nog spijt van krijgen dat je hem bent tegengekomen.

Je hebt een aantal Pyrrusoverwinning behaalt, maar uiteindelijk zul je kansloos ten onder gaan. Familie, vrienden, klasgenootjes en zelfs wildvreemden staan vierkant achter Thom. Samen met of dankzij hen heeft Thom ondanks alle ellende al heel veel mooie en bijzondere momenten mogen mee maken: een ontmoeting met Frank de Boer en de selectie van Ajax, een persoonlijke brief van kinderboekenschrijver Jeff Kinney, als VIP een uitzending bijwonen van De Kwis, oneindig veel brieven, kaarten en tekeningen, de krokettenlunch, de nachtelijke gesprekjes in het ziekenhuis, een zomerlang dobberen in zijn eigen zwembad, intens genieten van eten, meerdere gewonnen bekers die aan hem zijn opgedragen, een gratis knipbeurt, een klas die een dansje speciaal voor hem doet, een juf die hemel en aarde beweegt om hem bij de les te houden, een mini-iPad, KFC-tegoedbonnen, eregast zijn op de Haarknipdag…en dit is slechts een kleine opsomming van alle geweldige gebaren van iedereen die Thom een warm hart toedragen. Jou zijn we straks misschien vergeten, maar deze dankbare momenten blijven een leven lang bij ons!


Ondanks dat je ons leven voorgoed veranderd hebt krijg je ons er niet onder. We zijn nu halverwege de behandeling en om helemaal kankervrij verklaard te worden hebben we nog een lange weg te gaan, maar onder leiding van het fantastische team van het AZM en iedereen die Thom steunt zullen we je keihard verslaan!


5 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven, het gaat deze kanjer gewoon lukken. Thom ik heb diep respect voor jou en je familie. Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me de schok nog zo goed herinneren. Het bericht sloeg in als een bom bij ons allemaal. We kunnen ons alleen maar proberen voor te stellen hoe verschrikkelijk het voor jullie moet zijn (geweest). Wat hebben jullie ondanks alle ellende iedereen kunnen inspireren met jullie kracht en jullie houding en jullie positieve vibes. Serieus een diepe buiging uit respect. Voor jullie allemaal. Het is nog niet voorbij, maar jullie zijn op een belangrijk punt. Ik wens jullie voor de volgende helft, minder hobbels, mooie vooruitzichten, nog meer bijzondere momenten en dat de vlag van de overwinning maar snel aan de gevel kan. Ik vertrouw er volledig op en wens jullie voor die tweede helft alle kracht en liefde die jullie daarbij nodig hebben.

    een dikke zoen,

    Jeanny, Merlijn, David, Virginia en Matthijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. That's the spirit, laat Mr. A-L-L maar een poepie ruiken zodat we hem snel - voor eens en voor altijd - onder de zoden van De ArenA kunnen schoffelen.

    Wat een indrukwekkende strijd is er al gestreden en bij de confrontaties die nog gaan komen zal Thom ook met omhoog gestoken armen het veld verlaten. Wij zitten allemaal als supporters in jouw stadion Thom en we kunnen niet wachten totdat jij er met de beker vandoor gaat!

    Groetjes van de fam. Dellwing



    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thom,
    Ik kreeg het nieuws op het bankje bij de Space Mountain in Euro Disney. Janne had haar traditionele Disney bezoek met groep 8. Ik wist dat er bloed onderzoeken waren en was niet gerust op het bericht van je moeder de dag ervoor. Dus toch maar even de roaming aan kijken of ik een berichtje had. Spontaan een gil en meerdere tranen maar snel weer herstellen want het moest een zorgeloze dag voor Janne zijn. De rest van de dag heb ik mijn best gedaan en continu de roaming aan en uit gehad.
    Thom je hebt zo ontzettende zware momenten gehad maar ook bijzondere momenten die je nooit zou hebben gehad als je gezond was gebleven. Graag had ik gewild dat je beide niet had meegemaakt omdat je gewoon saai zoals iedereen naar school zou gaan en je druk mocht maken over alledaagse dingen. Je bent een topper dat valt niet te ontkennen maar kerel wat heb je een super team van ouders en extra ouders om je heen die alles voor je doen. Zij maken dit dag in dat uit samen met je mee. Dikke knuffel ook voor hun. Respect xxx. Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig geschreven Pattrick. Geregeld lees ik de blog over Thom, en ik ben blij dat Thom een vechtertje is en zich niet klein laat krijgen. Thom........ toi toi toi, en wonderen bestaan !!
    Jolanda Smits- Ringerwole

    BeantwoordenVerwijderen