dinsdag 3 september 2013

SKION uitslag

Gisterenavond is het spoelen weer begonnen en dat zorgt voor een nachtje slapen met tussendoor veel bezoekjes aan de wc. Ondanks dat was Thom best fit vanmorgen en hij verheugde zich op de PICU, want van het slaapmiddel (narcose) gaat je zo lekker 'dommelen' :)

Na de formaliteiten die voorafgaan aan de lumbaalpunctie was de ingreep zelf voorbij voordat deze goed en wel begonnen was. Ook deze keer was het goed gegaan en Thom kon nog even lekker 'door-dommelen' voordat hij weer naar zijn kamer mocht. Daar loopt nu de 24-uur-chemo. Tel daarbij op 24 uur naspoelen en wat controles en dan mag Thom hopelijk donderdagavond weer naar huis.

Tot zover geen bijzonderheden vandaag...totdat de oncologisch verpleegkundige aangaf dat de uitslag van het SKION onderzoek binnen was. 
Thom valt in de zogenaamde 'medium risk group'. Ondanks dat Thom deze uitslag een paar weken geleden al voorspelt had hebben we toch met een beetje gemengde gevoelens de uitslag op ons in laten werken. Het is natuurlijk geweldig dat Thom niet in de 'high risk' valt, maar stiekem hadden we gehoopt dat hij 'low risk' zou zijn. Maar uiteindelijk overheerst het fijne gevoel dat het deze uitslag is geworden! Morgen zal de oncoloog langskomen om de details te bespreken over hoe de behandeling er nu verder uit gaat zien.

Wordt vervolgd dus...


1 opmerking:

  1. Ik snap die gemengde gevoelens absoluut. Natuurlijk ben je blij dat het niet High risk is. Maar logisch dat je gehoopt had op low risk. Zolang de positieve gevoelens maar overheersen. Thom gaat dit klusje klaren, op een manier die iedereen versteld zal doen staan. Zet hem op kanjers, want dat zijn jullie allemaal xxx

    BeantwoordenVerwijderen