woensdag 5 november 2014

11 jaar!!!

Maandag 3 november was het zover: vanaf nu mag Thom roepen dat hij 11 jaar is!!! In het weekend had hij er al flink op los gefeest en maandag heeft hij dat nog eens dunnetjes over gedaan. Elke verjaardag van een kind is bijzonder en dat is bij Thom niet anders...maar dan wel met een gouden randje ;)
Zijn verjaardag is een mooi moment om even stil te staan bij alles wat hij het afgelopen jaar mee heeft moeten maken, maar vooral een moment om het hier&nu te vieren en voorzichtig naar de toekomst te kijken. Over het verleden is al veel gezegd, over het heden kunnen we dik tevreden zijn en als we naar de toekomst kijken hopen we dat Thom aan het einde van zijn behandeling (zomer 2015) kan gaan bouwen aan prachtige toekomst! Het zal ongetwijfeld niet altijd zonder slag of stoot gaan, maar als er 1 ding als een paal boven water staat is het dat Thom een heel sterke kerel is. Respect voor onze BOB!


Na al dat gefeest was het dinsdag weer tijd voor de gebruikelijke werkelijkheid. Dit keer geen bezoek aan de kinderpoli, maar nog eens een ouderwetse dagopname in het AZM. Uit macht der gewoonte dachten we dat er weer een beenmerg- en lumbaalpunctie uitgevoerd zouden worden op de PICU, maar dat bleek niet zo te zijn. Voor ons staat een bezoek aan de PICU synoniem aan deze puncties, maar na wat tekst en uitleg van de oncologisch verpleegkundige werd duidelijk dat deze puncties niet meer op het schema staan. Thom zou 'slechts' via een ruggenprik een chemo krijgen die rechtstreeks naar de hersenen gaat om daar eventuele restjes leukemie onschadelijk te maken. De ingreep is goed gegaan al heeft Thom thuis wel een keer moeten overgeven. Waarschijnlijk een gevolg van de anesthesie, maar het is gelukkig maar bij één keer gebleven. Over een paar maanden volgt het laatste bezoek aan de PICU en Thom vindt dat toch wel een beetje balen :) 


Aanstaande vrijdag maakt Thom zijn opwachting in het St. Maarten toneelstukje op school...er schijnen nog enkele kaarten verkrijgbaar te zijn.

1 opmerking: