vrijdag 14 februari 2014

Ontsteking

Nadat Thom afgelopen woensdag zijn chemokuur had gehad is hij lekker naar huis gegaan om de rest van de dag te chillen. Aan dat chillen kwam helaas een vervelend einde...zijn temperatuur liep steeds verder op en na geregeld overleg met de kinderarts en oncoloog werd om 23:30 besloten dat Thom naar het AZM moest komen :(

Bij de inmiddels nachtelijke controle bleek Thom last te hebben van zijn onderbuik/darmen. Een extra controle door een chirurg werd aangevraagd en deze constateerde een ontsteking in de darmen. Er was even sprake dat het de blinde darm zou zijn en dan zou de kans bestaan dat Thom geopereerd moest worden. Aangezien het midden in de nacht was en Thom verder nergens last van had werd besloten om de volgende ochtend een echo te maken om te kijken waar het probleem nu precies zat. Inmiddels werd wel al een antibiotica kuur gestart.

De echo liet even op zich wachten, maar wees uiteindelijk uit dat de blinde darm in orde was. Wel was er een ontsteking te zien in de dikke darm. De situatie is vergelijkbaar met die van eind vorig jaar, alleen is de algehele toestand van Thom nu beter dan toen. Dus hopelijk is hij hier dan ook sneller van af.
Hij voelt zich verder prima. Afwachten hoe het verder gaat...


Thom heeft inmiddels al een mooi aantal donaties voor de scouting mogen ontvangen (zelfs uit het buitenland!), maar hij zou het heel fijn vinden als de pot nog meer gevuld wordt! Help de scouting uit de brand!!!

Thom ging de laatste tijd weer wat vaker naar school, maar door deze opname is dat natuurlijk even niet mogelijk. Om zijn klasgenootjes toch dicht bij zich te hebben, hebben ze hem vandaag een leuke foto gestuurd! Thom vindt het super!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten