woensdag 26 februari 2014

Home sweet home!

Gisteren begon de dag weer met de melding dat de neutro's nog altijd te laag waren. Balen, want dat betekende dat Thom nog altijd niet naar huis mocht. De rest van de dag leek verder normaal te verlopen. Alleen moest Thom een nieuw medicijn krijgen, omdat een medicijn die hij al heel lang krijgt er waarschijnlijk voor zorgde dat de neutro's niet verder stegen. Deze nieuwe medicijn zou hij toegediend krijgen via een 'vernevelings-mondstuk'. Helaas wilde dit niet helemaal goed lukken en uiteindelijk is besloten om dit morgen nogmaals te proberen. Thom heeft inmiddels geoefend met een ander mondkapje en de kans is groot dat het morgen wel gaat lukken.

Weer terug op de kamer kwam opeens de oncologisch verpleegkundige (weer terug van zwangerschapsverlof) langs en die vond dat Thom gewoon lekker naar huis moest gaan! "Neutropeen zijn kun je ook thuis en alle antibiotica zijn gestopt...geen reden om hier te blijven". Bij het woord 'thuis' stond Thom al in de startblokken :)

Toen hij thuis kwam heeft hij als eerste de muur gekust! Hij had de vloer willen kussen maar, zoals hij zelf zei "dat mag niet van de neutro's".

Overigens heeft Thom sinds gisteren een nieuwe webchair en die heeft hij in het ziekenhuis nog even getest. Hij heeft uitgebreid met zijn klasgenootjes gekletst en als klap op de vuurpijl hebben ze voor hem een dansje gedaan! Echt super!



Na een heerlijk nachtje thuis slapen moest Thom zich vandaag wel weer melden voor een geplande opname op de PICU en een echo van zijn darmen. Op de echo was te zien dat zijn darmen weer helemaal in orde zijn.
Op de PICU werd een beenmerg- en lumbaalpunctie uitgevoerd en vlak voordat Thom in slaap werd gebracht zei hij tegen het personeel "bedankt dat jullie dit allemaal voor mij doen" #wereldgozertje!

2 opmerkingen:

  1. Even een traantje wegpinken hier thom....
    Ook wij vinden je een topkerel
    De van reetjes.... xxxx
    En ja soms vergeten we de naam erbij te zetten. ..hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een topgozer is die zoon van jou zeg. Ik hield het ook even niet droog.
    Dikke X
    Amanda

    BeantwoordenVerwijderen