donderdag 23 januari 2014

Dag sonde, hallo sonde

Gisteren is Thom weer voor zijn wekelijkse chemokuur naar het AZM geweest. Het aanprikken was weer even lastig, maar een stel vakkundige verpleegstershanden wisten het uiteindelijk soepel op te lossen. Nadat de twee chemo's ingelopen waren ging Thom vrolijk naar huis; alles was goed gegaan en hij voelde zich prima.

Een kleine kink in de kabel was alleen dat zijn sonde 's middags verstopt raakte bij het geven van zijn medicijnen. Dit was gelukkig snel opgelost en er leek geen vuiltje aan de lucht. 's Avonds gebeurde dit echter weer en het duurde een tijdje voordat ook deze verstopping opgelost was...het was even zweten, maar alles leek opgelost...leek.
Waarschijnlijk door al dit gedoe was zijn maag toch wat van streek geraakt en het 's avonds moest hij een beetje overgeven. Helaas is toen ook zijn sondeslang meegekomen en alles moest dus eruit gehaald worden :(

Na een nachtje erover geslapen te hebben heeft Thom besloten dat hij voorlopig toch nog een sonde wilt. Dus vanmorgen weer richting het ziekenhuis en nog voordat Thom met de ogen geknipperd had zat de nieuwe sonde erin. Hij gaf bijna geen krimp...BOB!

Het was wel even balen, maar Thom is 'blij' dat hij weer een sonde heeft: "ik vind dat ik een goede beslissing heb genomen".
Met zijn nieuwe sonde is hij vanmiddag nog even op school geweest en daarna was het tijd om te chillen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten