zaterdag 16 mei 2015

2 jaar..."ik ben blij dat ik er nog ben"

Beste leukemie,

Hier ben ik weer...
Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat je ons overviel met je aanwezigheid. We waren compleet verrast, maar een van de beelden die tot de dag van vandaag in ons geheugen gegrift staat is de geruststellende blik in Thom's ogen toen hij na een goed gesprek met zijn oncoloog Dr. Granzen te horen kreeg dat ze alles uit de kast gingen halen om jou een kopje kleiner te maken. Vanaf dat gesprek heeft Thom zijn rug gerecht en is hij jou als een ware held tegemoet getreden. Twee jaar later heeft hij nog steeds dezelfde vastberadenheid. Dat wil niet zeggen dat het een makkelijke rit is geweest...integendeel je hebt ons regelmatig tot wanhoop gedreven, maar nu we de balans op gaan maken kunnen we toch niet anders dan tot de conclusie komen dat je je beste tijd wel gehad hebt.

Je bent al een hele tijd stil en we hopen dat je nooit, maar dan ook nooit meer terugkeert. Garanties zijn er helaas niet maar we gaan ervan uit dat je uit de buurt van Thom zult blijven. Over 10 dagen is de behandeling van Thom afgerond en kan zijn echte herstel beginnen. Geen chemokuren en medicijnen meer...we kijken er met z'n allen (Thom voorop!) erg naar uit!

De komende 5 jaar zal hij nog onder controle blijven staan en elke controle zal weer een spannend moment zijn, maar laten we elkaar op dit moment de hand geven en definitief afscheid van elkaar nemen. Je hebt ons een paar waardevolle levenslessen geleerd en zoals Thom al vaker heeft aangegeven is jouw komst niet alleen maar doffe ellende geweest. Hij kijkt graag terug op de vele bijzondere momenten die hij meegemaakt heeft dankzij de steun van alles en iedereen om hem heen en zelfs daarbuiten! Zo nu en dan dwalen zijn gedachten af naar de mindere periodes...de angst, de pijntjes, de sonde, geen haar meer hebben, de onzekerheid, de stomme tabletten, ziekenhuis in-ziekenhuis uit, de darmontstekingen en ga zo nog maar even door. Gelukkig heeft Thom vooral oog voor al het moois om hem heen! En net als vorig jaar willen we je ook nu niet uitdagen, maar doe iedereen een plezier en blijf weg!

Thom sprak afgelopen week de veelzeggende woorden: "ik ben blij dat ik er nog ben!"

#B.O.B. #trotserdantrots #wereldventje


Een van de eerste foto's na z'n opname in het AZM...16 mei 2013 ergens rond 10 uur 's avonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten