vrijdag 6 februari 2015

Geweldig nieuws!

Naast de gebruikelijke bezoekjes aan de fysiotherapeute (erg hard gewerkt aan z'n conditie) en de logopediste (dit keer met een leuke vervangster) was het tijd om te gaan zoeken naar een carnavalspakje. Thom had over meerdere opties nagedacht, maar wat het uiteindelijk geworden is blijft nog even geheim. Daarnaast is er de afgelopen weken door veel mensen heel hard gewerkt aan de pakjes voor de kinderoptocht. Thom's pakje is zo goed al klaar en als hij zich volgende week fit genoeg voelt zal hij met zijn school meelopen, dus let goed op een lekker snoepje ;)

Bij de chemokuur van deze week was zijn vaste team (Dr. Granzen en Sofie) niet aanwezig. Zij hadden bijscholing en daarom waren er 2 vervangers aanwezig. Dit is altijd even spannend, want Thom is erg gehecht aan de 'vaste patronen' tijdens zijn behandeling. Met name het aanprikken van zijn porta-cath vond hij spannend, maar de vervangende arts volgde de aanwijzingen van Thom goed op en alles liep gesmeerd.

Ook Thom ontkomt niet aan de Cito toetsen en hij probeert ze zoveel mogelijk samen met zijn klas te maken. De toetsen die hij door zijn afwezigheid mist worden zo snel mogelijk ingehaald. Samen met het thuisfront, de Intern Begeleidster, de logopediste en de Ambulante Begeleidster heeft Thom de laatste periode hard gewerkt aan spelling, want dat is een rot vak voor hem. We zagen dat hij steeds een beetje vooruit ging. Zelf was hij dan ook best benieuwd of hij zijn scores wat kon verbeteren. Zoals wel vaker heeft Thom ons, maar ook zichzelf, enorm verrast: zijn score is -op het belachelijk af- zwaar vooruit gegaan!!! Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen en iedereen om hem heen is meer dan trots. Zelf was hij ook behoorlijk onder de indruk van zijn eigen kunnen: "Ik kan het gewoon niet geloven!" :D


Ander groot nieuws is dat Thom later dit jaar een grote broer gaat worden!!! Hij is nu al heel zorgzaam en is zich goed voor aan het bereiden. Hij vindt het een beetje spannend, maar kijkt er vooral erg naar uit. Hij hoopt overigens stiekem dat het een broertje wordt ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten